Annons:

Svenskarna vill campa – på vintern

Sju av tio svenskar som vill resa i vinter kan tänka sig att campa. Det visar en färsk undersökning.

Siffrorna från Sveriges camping- och stugföretagares siksorganisation, SCR, bekräftas av svenska campingföretagare som de senaste åren har märkt ett stort tryck på sina anläggningar även under vintersäsong.

– I Sverige finns det 170 vinteröppna campingplatser som tillsammans har 1,5 miljoner gästnätter. Många ligger vid de bästa alpina anläggningarna så här finns verkligen chansen att uppleva den svenska vinternaturen på ett prisvärt och bekvämt sätt, säger Lars Isacson, vd för SCR.

Undersökningen visar att 74 procent av svenskarna vill resa i vinter. Av dessa kan 69 procent tänka sig att tillbringa vintersemestern på campingplats. Bland dem som vill bo på camping i vinter vill 63 procent bo i stuga.

På frågan vad som är viktigt när man väljer resmål för vinterresan svarar 59 procent priset medan 52 procent uppger att det är bekvämt boende.

Drygt hälften säger att de vill umgås med andra människor, strax under hälften säger att de vill åka skidor, 44 procent att de vill bada bastu och 36 procent av kvinnorna respektive 20 procent av männen vill shoppa.

Kommentarer är stängda.