Annons:

De är de viktigaste trenderna i affärsresor 2014

HRG förutspår de tre viktigaste trenderna i affärsresor nästa år i sin trendanalys.

Datasäkerhet, riskhantering och mobilteknologi blir de viktigaste trenderna inom affärsresor 2014. Det visar en analys som HRG har gjort. Ökat resande till och från nya och växande marknader innebär att företagen kommer att fokusera på riskhantering i allt högre grad för att garantera säkerheten för de anställda som reser. 
– Datasäkerhet och integritet har dominerat nyheterna i 2013. Efter rapporter om informationsläckage och vad det kan betyda för integriteten, har många kunder ökat sitt fokus på datasäkerhet även när det gäller reserelaterad information, säger Christer Nordlund, managing director HRG Nordic.
– För att minska den risk som är knuten till datasäkerhet och integritet är vårt råd att ha en global strategi för datakonsolidering. Genom att konsolidera all data via en resebyrå, säkerställer man kvalitetskontroll och skydd av känslig information för både företag och medarbetare. Möjligheterna till ytterligare rapportering medför också ökad grad av riktlinjer och färre läckor.
I samband med ökat resande till nya och mer riskutsatta marknader och oro över säkerheten för resenärerna, har kunderna i allt större utsträckning fokus på riskhantering.
– Behovet av en resepolicy diskuteras ofta, men alla kunder har ett behov av en viss grad av kontroll för att säkerställa att deras skyldigheter gentemot resenärerna skyddas. Säkerhetsansvariga behöver smidiga lösningar som omedelbart ger information om var resenärerna befinner sig samt rutiner för att hjälpa dem ur en krissituation.
HRG förväntar sig ökad efterfrågan på avancerad mobilteknologi under det kommande året. Detta kommer att utmana kravet på ytterligare säkerhet.
– Affärsresenärer är ofta snabba på att anamma ny teknik. De ser möjligheterna med mobilteknologi vilket gör att efterfrågan på ytterligare mobila funktionaliteter som underlättar resandet, kommer att öka under 2014.

Kommentarer är stängda.