Annons:

Norwegians julklapp: Säger upp kabinpersonalen

Norwegian säger upp sin svenska kabinpersonal bara några dagar före jul. Via mejl.

På onsdag kväll fick kabinpersonalen hos Norwegian i Sverige ett mejl. Bara fem dagar före jul meddelades personalen på detta sätt att Norwegian lägger ner personalverksamheten vid sitt svenska dotterbolag. 
– God jul liksom, säger en av de drabbade till Aftonbladet.
Personalen erbjuds att gå över till Proffice bemanningsföretag Proffice Aviation och via det fortsätta arbeta för Norwegian. De anställda som inte vill gå till bemanningsföretaget förlorar sina jobb.
Hittills har 52 av Norwegians 300 svenska kabinanställda varit fast anställda hos Norwegian. Beslutet ska vara fattat vid det norska moderbolaget.
– Det här är inte styrt från svenska dotterbolaget. Tidpunkten är inte den bästa, det kan man hålla med om. Det viktigaste är att vi ser till att alla behåller sitt jobb, säger Krister Aarnio, vd för svenska dotterbolaget.
Och personalen får inte lång tid på sig att fundera. Redan i mitten av januari ska den personal som blir kvar flyttas till Proffice.
– Vi kommer att kriga. Det är jag helt övertygad om. Vi kommer anmäla oss sjuka till jul så att ingen kommer i väg om det behövs. Så att all trafik står stilla, säger en anställd till Aftonbladet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024