Annons:

Rädda miljön med mat

Maten är genvägen till en miljövänligare resebransch. Det hävdar Gunhild Stordalen, chef och styrelseordförande i Stordalen Foundation och stiftelsen GreeNudge, som är en av huvudtalarna på Travel News Studio den 13 februari.

Går det verkligen att göra resebranschen miljövänlig?

– På mitt visitkort står det: “There is no business on a dead planet”. Vi kommer att fortsätta att flyga och bo på hotell, men vi kommer att välja företagen som gör det på ett mer miljövänligt sätt. De miljövänliga aktörerna blir vinnare i den gröna evolutionen.

 

 Vad är det enklaste resebranschen kan göra för att värna miljön?

– Idag tar det lång tid och kräver stora investeringar för att energiuppgradera hotellen eller att ändra sätten vi reser på. Men vi lagar ny mat varje dag. Alla hotell har mycket att spara på genom att minska på matavfallet och tänka på vad de lägger på gästernas tallrikar.

 

 Hur kommer det sig att hotellen gått före på miljöområdet i resebranschen?

– Konkurrensen har drivit på. Det har varit flera aktörer som har velat gå före. Det har både miljön och gästerna vunnit på.

 

 Varför är det så svårt att komma överens om åtgärder mot klimatförändringarna?

– Statsministern i Luxembourg har sagt: “We all know what to do, we just don’t know how to get re-elected once we’ve done it!” I dag handlar debatten mest om vem som skall ta räkningen framför att fråga vilka vinster vi får av att investera i en hållbar framtid.

 

Vart reser du själv helst till?

– Akkurat, nu reser jag helst till Stockholm. Där möter jag alltid många spännande människor, både i jobbet och privat. Jag skall arrangera en stor konferens om mat och hållbarhet där i maj. Stockholm har blivit min andra hemstad.

Urban Lindstedt

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024