Annons:

Efter tyfonen – reseavrådan tas bort från Filippinerna

Med anledning av förbättrat säkerhetsläge i Filippinerna tar UD idag bort reseavrådan för flera av de områden som drabbades av tyfonen Haiyan.

Utrikesdepartementet (UD) lyfter nu sin tidigare avrådan från icke-nödvändiga resor till flera av provinserna som drabbades av tyfonen i november förra året.

Resavrådan är hävd i följande områden: Aklan med undantag för Boracay, Samar, Leyte, Iloilo, Capiz och till områdena norr om Carmen på ön Cebu samt Calamianöarna.

Tyfonen i Filipinerna krävde mer än 6 000 människoliv och lämnade miljoner hemlösa. Efterdyningarna av tyfonen skapade stora problem med akuta behov av grundläggande nödvändigheter som mat och vatten. Den filippinska regeringens plan för att reparera skadorna beräknas kosta drygt 50 miljarder kronor.

Reseråden när det gäller Filippinerna handlar inte bara om effekterna från tyfonens härjningar, utan också om kriminalitet och terrorverksamhet. Läget är fortfarande oroligt på vissa håll i landet och kriminaliteten är utbredd, därför råder UD alla resenärer att vara uppmärksamma samt att hålla sig uppdaterad på aktuell information.

I vissa områden förekommer stridigheter mellan filippinska militären muslimska separatistorganisationer – och avrådan som utfördes 2007 för Mindanao och Suluarkipelagen gäller fortfarande.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.