Annons:

Simma i Paris tunnelbana

Att ta en simtur eller gå på nattklubb i tunnelbanan kan snart bli verklighet i Paris. I alla fall om den franska politikern Nathalie Kosciusko-Morizet får bestämma.

Vinner hon borgmästarvalet i mars är hennes plan att återta stadens övergivna tunnelbanestationer och förvandla dem till levande platser med folkliv, kultur och nöjen.

Bland arkitekterna Manal Rachdi och Nicolas Laisne skisser finns bland annat en simhall, en restaurang, en teater, ett konstgalleri och en nattklubb.

Totalt handlar det om att ge åtta spökstationer en makeover. Däribland Arsenal som byggdes 1906 och stängdes 30 år senare. I dag används plattformen som en avstjälpningsplats för trafikoperatörens testutrustning.

Vissa av stationerna har stängts då de inte haft tillräckligt många resenärer, andra har aldrig öppnats för trafik. Under årens lopp har de stundtals använts som inspelningsplats för olika reklam- och biofilmer. Exempelvis användes en av stationerna, St. Martin, i filmen Prometheus med svenska skådespelaren Noomi Rapace.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024