Annons:

Eurovision lockar inte till Köpenhamn

De väntade hotellbokningarna inför Eurovision i Köpenhamn har inte kommit in. Intresset att resa dit verkar vara svalt.

Eurovision Song Contest brukar innebära ett rejält uppsving för hotellnäringen i värdstaden. Men trots att biljetterna redan har släppts så har efterfrågan på hotell i Köpenhamn varit svalt visar nya siffror från Hotels.com.
När Malmö ifjol arrangerade Eurovision var efterfrågan på hotell störst från de andra nordiska länderna. I år är intresset inte lika stort att resa till Köpenhamn.
Siffrorna visar att antalet sökningar på Köpenhamn under tävlingsveckan är lägre än under motsvarande period ifjol i Norge och Finland.
Antalet norrmän och finländare som sökte efter boende i Köpenhamn under den aktuella veckan gick ner med hela 24 respektive 20 procent. Svenskarnas intresse har dock ökat, om än lite. Antalet svenskar som sökt efter hotellövernattningar i Köpenhamn har gått upp med bara 18 procent.
Från andra länder ökar dock intresset. Bland spanska resenärer har sökningarna gått upp med 70 procent och i Storbritannien med hela 165 procent. Värst är dock ryssarna, där gick antalet sökningar upp med hela 453 procent.

Kommentarer är stängda.