Annons:

Skattesmäll mot Norwegian

Norwegian upptaxeras med flera hundra miljoner kronor i Sverige. Flygbolaget har deklarerat kraftiga underskott i flera år – trots att bolaget har gått med vinst.

Svenska Skatteverket kritiserar Norwegian för bland annat den beräkningsmetod bolaget har använt för att fördela resultatet mellan den svenska och norska marknaden. Metoden har lett till att viktiga poster, exempelvis löneskatten på pension, har utelämnats i deklarationen, skriver nyhetsbyrån Siren enligt DN.
Skatteverket menar att flygbolaget har deklarerat kraftiga underskott när det egentligen har gått med vinst.
Flygbolaget har heller inte upprättat någon separat bokföring för sin verksamhet i Sverige.
Norwegian säger att skattesmällen beror på att svenska skattemyndigheter, Norwegian och Earnst & Young inte har varit överens i beräkningsmetoden gällande inkomstskatt för den svenska verksamheten.
– Vi är nog fortfarande inte överens men har betalat in beloppet i Sverige som dras från Norge i stället (pengar från norska statskassan flyttas till den svenska statskassan). Summan som Norwegian ska betala uppgår till cirka 3,5 miljoner kronor plus moms som har betalats i fel valuta på cirka 90 000 kronor (plus ränta). Det är alltså inga stora summor det rör sig om och nej, det har ingen betydelse för Norwegians ekonomi, säger en talesman för Norwegian till DN.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024