Annons:

Priskrig i Indien

Det råder priskrig på inrikesflyget i Indien. En fest för resenären som nu kan ta sig runt jättelandet på minimal budget.

Priserna på biljetter till indiska inrikesflyget är i fritt fall. Nyligen tilltog farten i fallet då ett av de populäraste lågprisbolagen, Spice Jet, annonserat att man sänker priset med 30 procent på bokningar som görs minst 30 dagar i förväg.

De andra privata flygbolagen har hakat på. Goair, Jet Airways and Jet Konnect har också lanserat nya rabatter och prissänkningar.

Anledningen till priskriget är att en ny aktör snart gör entre på den indiska flygmarknaden. Air Asia, som redan gjort succé i Sydostasien, börjar nu flyga i Indien och mellan Indien och Sydostasien. Air Asia har lovat att priserna på deras indiska inrikesbiljetter ska vara lägre än konkurrenternas, enligt Times of India.

Tidningen plockade ett exempel i mängden: Spice Jets flygning Delhi–Mumbai – en sträcka på cirka 120 mil – kostade innan priskriget bröt ut 10 098 ruper (motsvarande 1 200 kr), nu är priset för samma biljett sänkt till 3 617 rupier (knappt 400 kr).

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024