Annons:

Förbud mot häst och vagn i Central Park – om borgmästaren får bestämma

Drömmer du om att någon gång få åka häst och vagn genom Central Park i New York? Skynda på. Stadens nya borgmästare vill ersätta hästarna med elbilar.

Hästar som drar vagnar med turister har varit en del av Central Park sedan 1858.

Många New York-resenärer har det som en given punkt under sitt besök i staden. Hästarna och deras kuskar och vagnar är välkända inslag i staden, ibland så långt som 20 kvarter nedanför Central Park.

Det hindrar inte New Yorks nya borgmästare Bill de Blasio från att vilja bli av med hela företeelsen. Hästar är ett förlegat och inhumant inslag i en modern storstadsmetropol, enligt de Blasio.

– Vi kommer att snabbt och aggressivt se till så att hästdragna vagnar inte längre blir en del av stadsbilden i New York City. De passar inte in år 2014, sa borgmästaren på en presskonferens som USA Today hänvisar till.

Bill de Blasio vill ersätta de 220 hästekipage som idag finns i och runt Central Park med eldrivna bilar med gammeldags utseende.

Tanken är att vara miljövänlig och samtidigt se till att kuskarna kan skolas om till chaufförer och därmed slipper förlora sina inkomster.

Hästarna är för många en självklar del av Central Park, men djurrättsaktivister brukar protestera mot behandlingen av djuren. De har hänt att hästar dött av värmeslag och det är inte helt ovanligt att hästarna blir skrämda och skenar i den täta trafiken på väg till och från parken.

Ett konkret förslag från borgmästaren om att förbjuda hästarna måste godkännas av New Yorks stadsfullmäktige innan det kan bli verklighet.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024