Annons:

Nakensimma för välgörenhet

Tycker du om att simma i födelsedagskostymen? Vill du samtidigt göra en insats för miljön i en nationalpark? I så fall kanske simloppet Sydney Skinny kan vara något för dig.

För andra året i rad gick i söndags Sydney Skinny av stapeln vid Cobblers Beach i Sydney i Australien. 710 simmare deltog i årets lopp.

Syftet med tävlingen är att samla in pengar för att kunna bygga en vandringsled genom Middle Head i Sydney Harbours nationalpark och på så vis göra den mer tillgänglig för besökare.

Området är hem åt djur som pungrävar, flygande hundar och myrpiggsvin. I parken kan man även utforska gamla fängelser, militäranläggningar och lämningar från Australiens aboriginer.

Förra året deltog 750 personer och innan årets lopp gick av stapeln hade man lyckats samla in 62 000 kronor från deltagare och sponsorer. En del av vandringsleden är redan klar men för att kunna färdigställa den räknar man med att behöva samla in totalt nio miljoner kronor. Exakt hur mycket pengar som samlats in genom årets lopp är oklart.

Den frånvarande tävlingsklädseln är inte enda skillnaden mot traditionella simtävlingar. Dessutom är hjälpmedel som simfenor och simbrädor tillåtna. Deltagarna kan också välja mellan att simma 300 eller 900 meter.

Vill du hellre heja på än simma? Glöm det. Åskådare är nämligen förbjudna på området. Vill du flukta på deltagarna får du helt enkelt köpa dig en startplats i loppet.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024