Annons:

Politiker: Befria späckhuggarna från Seaworld

Den populära turistattraktionen Seaworld kan förlora en av sina största dragplåster. Efter att CNN visat en omtalad dokumentärfilm om späckhuggarna på Seaworld, vill en amerikansk politiker förbjuda djurparker att hålla späckhuggare i fångenskap.

– Det har blivit dags att sätta stopp för att späckhuggare hålls fångna för att roa oss människor, sa politikern Richard Bloom i ett tal i Santa Monica, Kalifornien, i fredags.

Bloom har föreslagit en ny lag som förbjuder djurparker att hålla späckhuggare i underhållningssyfte. Utspelet kommer efter att CNN visat dokumentären ”Blackfish” som granskar en händelse på Seaworld i Orlando 2010, där en späckhuggare dödade sin tränare.

Enligt filmarna bakom Blackfish hade späckhuggaren i fråga, en 5,5 ton tung hane vid namn Tilikum, blivit galen av att hållas fången. Dokumentären ifrågasätter hela förfarandet med att ha de stora djuren i fångenskap.

Ledningen för Seaworld slår tillbaka mot både dokumentären och lagförslaget. Filmen är extremt partisk och en produkt av djurrättsaktivister säger Seaworlds talesperson Becca Bides till CNN. Lagförslaget vilar på felaktiga grunder och det är tveksamt om det är förenligt med konstitutionerna i såväl USA som Kalifornien, menar Seaworld.

Om Richard Blooms lagförslag går igenom, gäller den nya lagen endast i delstaten Kalifornien och därmed bara för Seaworlds nöjespark i San Diego. Seaworld i Orlando i Florida och i San Antonio i Texas omfattas inte.

I dagsläget finns tio späckhuggare på Seaworld i San Diego och deras show är en mycket populär turistattraktion för besökare från hela världen.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024