Annons:

Billigare hotell i telefonen

Ett hotell i New York under påsken kostar 17 704 kronor om du bokar det hos Expedia via din dator. Om du använder samma resebyrås telefon-app blir resan mer än 2 000 kronor billigare.

Vill du betala 17 704 kronor för sex nätter på ett hotell i New York eller 15 507 kronor för samma hotell, samma dagar?

Enkelt val, eller hur?

Du behöver inte leta länge för att spara de där 2 197 kronorna. Välkända nätresebyrån Expedia har nämligen båda priserna, det beror bara på i vilken av deras kanaler du bokar.

Väljer du att boka med en dator, fortfarande det vanligaste alternativet för de allra flesta även om mobilbokningarna växer snabbt, får du det högre priset. Bokar du med Expedias app för smarta telefoner får du det lägre.

Uppgifterna kommer från det danska konstumentprogrammet Kontant som sändes i förrgår kväll.

Expedia får kritik från den danska konsumentorganisationen Forbrugerrådet Tænk som menar att det borde vara samma pris oavsett hur en kund bokar.

– Vissa användare, till exempel de äldre, kanske inte har en smartphone och då får de inte samma pris som andra. De är inte rimligt, säger Anja Philip på Forbrugerrådet Tænk.

Expedia säger i ett mejl till tv-programmet att företaget förbehåller sig rätten att erbjuda olika priser på olika plattformar och menar att kunderna får upplysning om kampanjer och extrapriser via nyhetsbrev, mejl och i reklam på nätet och i mobilen, skriver dr.dk.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024