Annons:

Google tar besökare till Angkor Wat

Tempelruinerna i vidsträckta Angkor Wat i Kambodja är en av Sydostasiens mäktigaste upplevelser. Nu kan du uppleva mystiken hemifrån, tack vare Google Street View.

Armchair Travel är ett engelskt uttryck som beskriver hur man kan resa utan att lämna sitt hem, eller ens sin fåtölj. Ofta handlar det om böcker, filmer eller tv-serier så inspirerande och välgjorda att man inte behöver boka en resa.

På Vagabond tror vi inte på det där. Världen ska upplevas på riktigt.

Men du kanske inte har tid eller råd att dra till Kambodja just precis nu? Tur då att Google Maps bjuder på ett modernt fåtöljresande som är nästan lika beroendeframkallande som verkligheten.

Google har precis lagt till Angkor Wat i Street View. Så nu kan du skärmpromenera bland världsarvets tempelruiner, urgamla statyer och kolonner omslingrade av regnskogens rötter. Föreställ dig 32 fuktiga plusgrader och bräkande cikador, så är du nästan där.

– Soluppgången vid Angkor Wat utanför Siem Reap i Kambodja är en av Sydostasiens mest hänförande vyer. Vi hoppas att våra nya bilder inte bara gör det möjligt för människor att uppleva Angkor Wats storlek och skönhet var de än befinner sig, utan att vi också kan visa att teknik kan bidra till hur kulturskatter bevaras för kommande generationer, säger Google Maps talesperson Manik Gupta.

De sistnämnda är viktigt, inte minst när det gäller Angkor Wat. Områdets popularitet bland utländska turister bara ökar och det finns farhågor att de gamla monumenten tar skada av besökstrycket. Ett tak på antal besökare per år har diskuterats.

Templen i området uppfördes från 800- till 1300-tal och tar emot cirka två miljoner personer varje år.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024