Annons:

Så reser vi i framtiden

Interaktiva hotell och allt kortare flygtider, så kan framtidens resande se ut.

Jakten på okända destinationer tar oss till havets botten, rymden och miljöhotade platser. Men det lokala blir också viktigare, enligt den tredje delen av rapporten The Future of Travel 2024 som jämförelsesajten Skyscanner gjort i samarbete med The Future Laboratory. Rapportens tidigare delar har lyft fram hur teknologin påverkar allt från bokning till flygplatsupplevelsen. I den här tredje delen avslöjas alltså vilka resmål som kommer att bli populära i framtiden samt hur vi kommer att bo på semestern om tio år.

”År 2024 kommer vi att se helt nya typer av tekniskt avancerade hotellrum som kommer att kunna skräddarsys in i minsta detalj. Gästerna kommer bland annat att ha tillgång till stora interaktiva pekskärmar vilka fungerar som videoskärmar och som till och med kan förvandlas till frostat glas för att ge mer avskildhet. Dessutom kommer man att ha tillgång till holografiska personliga tränare och elektroniska kuddar som ger dig avkopplande massage”, skriver Skycanner i ett pressmeddelande.

När det gäller den framtida rymdturismen säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner:

– Rymdturismen kommer att vara banbrytande för mänskligheten, inte minst för att tekniken för rymdresor även kan appliceras på det kommersiella flyget. Rymdteknik kan nämligen minska restiderna kraftigt vilket gör det enklare och smidigare att resa än någonsin. Restiden mellan London och Sydney skulle hypotetiskt sett kunna minskas till 2,5 timmar med hjälp av tekniken.

Längtan efter det unika kommer också att leda oss till slutna länder som Nordkorea, Afghanistan och Iran. Även platser och djur som hotas av miljöförstörelse förvandlas till sevärdheter, något som flera experter menar kan bidra till en positiv utveckling.

– Det skapar uppmärksamhet och engagemang, säger Annica Jansson. 

Samtidigt blir genuina upplevelser viktigare och fler vill bo och äta med lokalbefolkningen, enligt rapporten.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024