Annons:

Mardrömsflygningen från paradisön tog fyra dygn

Resan hem från paradisön Tobago blev en fyra dygn lång mardröm. En nödlandning, flera tekniska fel och pilotens meddelande spädde på passagerarnas oro. – Vi kunde ha störtat i en vattengrav, sa piloten.

Passagerarna anlände till flygplatsen i Tobago förra onsdagen för hemresa till Gatwicks flygplats i England. Men ett problem med flygplanets bromsmotorer tvingade flygbolaget att flyga över en ingenjör från England och avgången sköts upp.

Följande dag var planet klart för avfärd. Piloten meddelade passagerarna att felet hade åtgärdats men att bromsmotorerna inte fungerade ordentligt. Trots det skulle det inte vara några problem att landa eftersom flygplatsen i England var tillräckligt lång för att de ändå skulle hinna bromsa.

Men om felet inte hade åtgärdats kunde det ha lett till ”en snabb tur till en vattenfylld grav”, sa piloten. Passagerarna fick också veta att ett liknande fel orsakade olyckan med ett flygplan från Landa Airways i Thailand 1991 då 213 passagerare omkom.

20 minuter in i flygningen meddelade kaptenen att de var tvungna att nödlanda på Barbados eftersom kabinen fyllts med rök. Om landningsbanan var tillräckligt lång med tanke på de krånglande bromsmotorerna fick passagerarna ingen information om.

Nästan fyra dagar försenade landade dock passagerarna på flygplatsen i Gatwick i England. Välbehållna men skärrade.

– Vi uppmuntrar alltid piloter att ge regelbundna och öppna uppdateringar till våra kunder. Vid detta tillfälle, under en uppdatering, använde piloten ett olämpligt ordval och beklagar det, säger en representant för flygbolaget Monarch, enligt The Telegraph.

Text: Vagabond

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024