Annons:

Affärsresenärer reser motvilligt 2060

I en hyperglobaliserad värld år 2060 sker de flesta affärsresorna mellan 20 till 30 nätverk av städer.

Affärsresandet sker efter holistiska principer där förarlösa bilar, lokaltåg, supersnabba tåg och överljudsflyg kombineras för det mest effektiva resan, enligt rapporten Business Travel 2060 av betalföretaget AirPlus.
– Resorna kommer att paketeras i realtid för högsta effektivitet. Det handlar om att sälja dörr-till-dörr-resor. Travel Manager kommer att vara mobility manager, säger Michael Schneider, nordisk regionalchef för AirPlus.
Resepolicys kommer att bli öppnare de närmaste 20 åren. När produkterna och kanalerna blir allt mer dynamiska kommer inköparens roll att förändras, enligt Paul Tilstone på Global Business Travel Association (GBTA):
– Inköp kommer att hanteras med teknik istället för årliga upphandlingar. Fokus blir att stödja resenären på resan när hen utsätts för faror, säger han.
Kostnaderna för affärsresor kommer att skjuta i höjden i takt med ökade bränslepriser. Resor och möten blir en enskild post i företagens bokslut. Betydelsen av resebyråer minskar eftersom flygbolag, hotell och andra leverantörer kommer att erbjuda fler priser och rabatter oavsett kanal.
Av sociala, ekologiska och kostnadsmässiga skäl sker interna företagsmöten via hologram där deltagarna får en tredimensionell bild av mötesdeltagare på andra sidan jorden. Det är standard med flera arbetsplatser för att underlätta vardagen för de anställda. Hellre ett extra kontor i närheten av hemmet än regionalkontor och ett huvudkontor.
– Allt fler kommer att bo på flygplatser för att minska resetiderna. Vi ser redan idag hur allt fler företag lägger sina kontor på flygplatser för att effektivisera resandet, säger Michael Schneider på AirPlus.
Snabbjärnvägar väver ihop storstäderna till nätverk. Inom städer åker vi med förarlösa bilar som fungerar som mobila kontor.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024