Annons:

Comeback för resebranschens egen promenad på söndag

På söndag firar New Hope (Reseindustrins barnfond) 25 år genom att arrangera en rebuspromenad för resebranschen med after walk och tävlingar. Nytt för i år pengainsamling genom crowd funding, med målet att samla in pengar till barn i slummen i Addis Abeba.

Det är elva år sedan Reseindustrins barnfond sist arrangerade en ”walk-about”. På söndag gör promenaden come back i ny tappning, som en rebuspromenad med kluriga frågor för stora och små samt ett alternativ för den som vill cykla. Efter promenaden som utgår från Rålambshovsparken blir det after walk på Courtyard by Marriot med mingel, musikunderhållning av före detta kollegor i branschen och prisutdelning, där bland annat en weekendresa för två till Istanbul, Lissabon och Amsterdam samt hotellnätter i Sverige finns som priser.

Nytt för i år är att New Hope också samlar in pengar genom crowd funding och pris kommer även delas ut till den som samlar in mest med sin Charity Storm-insamling.

– Vi hoppas att massor av våra supporters ska starta egna insamlingar och utmana vänner och kollegor inför det här eventet. Vi hade 138 715 kronor kvar till målet 25 miljoner på 25 år i början av året och har fortfarande en bit kvar. Så det behövs många Charity Storm-insamlingar, säger Elisabeth Lantz, som sitter i styrelsen för New Hope.

Pengarna ska gå till ett center för barn från slummen i Addis Abeba.

– Min egen insamling hoppas jag skall ge 2 000 kronor, kostnaden för skolan i ett år för ett av barnen.

Anmälan till promenad och crowd funding görs på www.newhope.se

Kommentarer är stängda.