Annons:

Kinas storslagna plan: Järnväg till USA

Kina har storslagna planer på att förbinda landet med omvärlden med hjälp av snabbtåg. Ett av förslagen är en järnväg i tunnel under Berings sund till USA.

Tågsträckan till USA är tänkt att starta i nordöstra Kina och gå via ryska Sibirien och under Berings sund till Alaska. Därifrån ska den fortsätta ner genom Kanada och vidare till USA.

Järnvägen blir 1300 mil lång och det kommer att ta två dygn att resa hela sträckan med snabbtåg som susar fram i 350 kilometer per timme.

Att ta sig under Berings sund kräver minst 20 mil tunnlar, fyra gånger så långt som kanaltunneln mellan Storbritannien och Frankrike.

Om Kina lyckas med sina planer blir det ett av de största och mest komplicerade byggnadsverk som skapats, och världens klart längsta undervattenstunnel.

Men det stannar inte där.

Kina har redan, enligt The Independent, påbörjat arbetet med en järnväg som ska gå till London via Paris, Berlin och Moskva.

Kineserna för även diskussioner med andra länder om ytterligare en linje till Europa, möjligen med Tyskland som slutdestination, som i stora drag skulle följa den gamla sidenvägen genom Iran och Turkiet.

Vagabond.se

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024