Annons:

Nordic Guarantee ny sponsor för TN Studio Digital

Nordic Guarantee är ny sponsor för TN Studio Digital 9 juni och ser fram emot en spännande digital eftermiddag. - Det är ett utmärkt sätt för oss att nå ut till beslutsfattare i resebranschen, säger marknadschef Katarina Jordell Rimmerfeldt.

Varför väljer Nordic Guarantee att gå in som sponsor för TN Studio Digital?

–  Resebranschen är ett viktigt kundsegment för oss, och TN Studio är ett event där vi håller oss uppdaterade med utvecklingen i branschen. Sist men inte minst så får vi tillfälle att under trevliga former träffa många av våra kunder.

För dem som inte vet – vilka är ni på Nordic Guarantee och vad gör ni?

– Vi är ett nordiskt försäkringsbolag som erbjuder garantiförsäkring. Det innebär att vi försäkrar åtaganden i kontrakt, i form av till exempel betalningsgarantier, förskottsgarantier, hyresgarantier – och inte minst resegarantier. Våra resegarantier är de lagstadgade garantier som researrangörer måste ha enligt Paketreselagen. Många i resebranschen är bekanta med resegarantier i form av bankgarantier, men har dålig kännedom om garantiförsäkring. Några av våra fördelar är enklare och snabbare adminstration och vi inte kräver någon motsäkerhet – om det blivit grönt ljus i vår analys och riskbedömning.

 

Varför känner många researrangörer och resebyråer inte till att det finns alternativ till bankgarantier?

–  Det är inte unikt för resebranschen, och beror delvis på att garantifrågan inte är core business, det är något man bara ska se till att få på plats i slutändan. Sedan är det också så att bankgarantier inte är core business heller för bankerna, där kunskapen ute bland företagsrådgivare fortfarande är relativt låg när det gäller att rekommendera kunderna försäkring istället. Men det går framåt, allt fler banker får upp ögonen för att det är bättre för kunderna – och för banken – att kundens kreditutrymme inte belastas med garantier. Dyrbart kapital används hellre till mer lönsamma saker för både kunden och banken.

Select Travel är en av era kunder inom resesegmentet Hur stora är ni inom resebranschen?

–  Vid sidan om bankerna är vi en av de större aktörerna inom resegarantier, och resebranschen är ett viktigt segment för oss. Vi anstränger oss för att hålla oss a jour med utvecklingen i branschen och försöker finnas i sammanhang som t ex TN Studio, parallellt med att vi aktivt söker upp nya kunder.

Påverkar resebranschens stora digitalisering er verksamhet på något sätt?

– Inte direkt, eftersom oavsett graden av digitalisering så behövs resegarantier. I det avseendet fungerar inte en 100-procentig nätbaserad researrangör annorlunda än någon annan. Däremot är det rimligt att anta att en i hög grad digitaliserad researrangör kräver motsvarande nivå av sina leverantörer.

Hur digitala är ni själva på Nordic Guarantee?

– Vi erbjuder en webbtjänst, online 24/7, där kunderna kan logga in på sitt konto och administrera sina garantier, hämta engagemangsrapporter för redovisning med mera.

 

Anmäl dig till Travel News Studio Digital 9 juni här . Det är endast ett fåtal platser kvar. Priset är 1 495 kronor exklusive moms, men vid tre anmälda från samma företag 1 195 kr. Inkluderar lunch, fika och vinmingel.

 

 

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024