Annons:

Slumturismen sprider sig till Delhi

Prisbelönta Reality Tours blev kända för sin slumsightseeing i miljöerna i Bombay som skildras i filmen Slumdog Millionaire. Nu börjar man med slumvandringar också i New Delhi.

Slumdog Millionaire var filmen som fick många i väst att få upp ögonen för situationen i Bombays slum. Men Reality Tours arrangerade redan före premiären turistvandringar i Dharavi, Asiens största slum, belägen mitt i 18-miljonerstaden Bombay. Men efter att filmen blev världsberömd ökade intresset för att få se Dharavi inifrån.

Turerna, som leds av killar och tjejer som själva är uppväxta i slumområdena, försöker ge en inblick i hur livet levs i slumkåkar och vad som produceras och återanvänds i slumverkstäderna. 80 procent av vinsten återinvesteras i kåkstäderna – bland annat ordnar reseverksamhetens systerorganisation, Reality Gives, kurser i engelska och datakunskap för sluminvånarna.

Realty Tours, som 2012 belönades med ett pris för bästa hållbara turism (Virgin Responsible Tourism Awards), drar nu igång turistvandringar i fattiga New Delhi-kvarter som Sanjay Colony, men också i muslimskt dominerade Old Delhi. Precis som i Bombay kommer det mesta av pengarna man tjänar att gå till projekt som syftar till att förbättre livet för slummens invånare.

Grupperna är små och fokus ligger på att slå hål på fördomar, nyansera bilden av livet i slummen och öka förståelsen för den kamp för drägligare livsvillkor som kåkstadsinvånarna bedriver.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024