Annons:

Flygande framgång för New York

Alla vill till New York. I vilket fall är det stora äpplet den destination som ökar mest från Arlanda flygplats. I april var ökningen 29 procent jämfört med samma månad året före.

Antalet resenärer som flyger från Arlanda flygplats fortsätter att öka. I april i år flög nästan 1,9 miljoner passagerare till eller från Arlanda, en ökning med 12 procent jämfört med samma månad 2013.

Utrikesresandet ökar med hela 14 procent jämfört med april förra året, medan inrikesresandet ökade med mer blygsamma 3 procent. De destinationer som ökar mest är New York (+29 procent) följt av Zürich (+24 procent). Största destinationen räknat i antal passagerare är fortfarande Köpenhamn, tätt följd av London.

– Behovet av snabba och säkra kommunikationer mellan Sverige och världen ökar alltjämt. Flygen är i många fall helt fullbokade och det stora resenärsunderlaget leder förhoppningsvis till att vi snart kan erbjuda ännu fler avgångar och destinationer, säger Kjell-Åke Westin på Arlanda, enligt flygplatsens egen sajt.

Även Kastrup, Köpenhamns flygplats, märker av skandinavernas ökade reslust. I april i år ökade trafiken med nästan 13 procent jämfört med april 2013, vilket gjorde månaden till den trafikintensivaste månaden hittills i flygplatsens historia. Nästan 2,2 miljoner reste till och från den danska huvudstaden i april.

Från Köpenhamn är London vanligaste destinationen, tätt följd av Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024