Annons:

Drottningens terminal är öppen

Terminal 2 på Heathrow har nyss välkomnat sina första passagerare efter en stor ombyggnation. Terminalen kommer att domineras av medlemmar från Star Alliance-alliansen.

Planet som avgått från O’Hare, Chicago med United Airlines ankom tidigt på morgonen den 4 juli och blev den första av den nya terminalens 32 flighter på premiärdagen.

När verksamheten är i sin fulla kapacitet kommer terminal 2, som också går under namnet ”The Queen’s Terminal”, ha 332 dagliga flighter till 54 destinationer, enligt ett pressmeddelande från Heathrow Airport.

Kostnaden för bygget uppgick till nästan 280 miljarder kronor och är en ombyggnation av den ursprungliga terminal 2 från 1955 som stängdes i november 2009.

Anläggningen huserar 33 butiker och 17 barer och restauranger och kommer bli arbetsplats för en total personalstyrka på cirka 24 000 personer.

Än så länge är det bara United Airlines som trafikerar terminalen. Först i augusti kommer SAS att byta till terminal 2 och inom sex månader kommer samtliga 26 flygbolag att ha anslutit sig.

Förutom 23 medlemmar i Star Alliance kommer även flygbolagen Aer Lingus, Germanwings och Virgin Atlantic Little Red kommer att byta terminal.

Källa: Flygportalen/ Heathrow Airport.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024