Annons:

Passagerartillväxt för SAS

I maj flög 185 000 fler passagerare med SAS än föregående år. Det är en ökning med 7,8 procent.

SAS reguljära trafik ökade med 4,5 procent under månaden och deras kabinfaktor ökade med 2,3 procentenheter till att nå 75,8 procent.

Totalt reste 2,6 miljoner resenärer med SAS under maj, vilket är 7,8 procent mer än i maj föregående år.

Ökningen av passagerare vid de internationella linjerna till och från Sverige var ännu större och uppgick till nästan 20 procent, enligt ett pressmeddelande från SAS.

Tillväxten i maj var god med fler passagerare och mer välfyllda flygplan än ifjol. Utvecklingen sedan i april visar att våra intensifierade marknadsaktiviteter haft en positiv påverkan på vår trafik. Marknadsvillkoren är dock fortsatt mycket utmanande med prispress på flera marknader, varför yield och PASK förväntas fortsatta att minska under 2013/2014. Detta visar på nödvändigheten att vi intensivt jobbar vidare med att effektivisera vår verksamhet, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Valutajusterade yielden var under april 17,6% lägre än föregående år (rapporteras med en månads fördröjning) och PASK* var 7,5% lägre. Under maj 2014 förväntas förändringen av yield och PASK också att bli negativ.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024