Annons:

Turismen i Phuket är opåverkad av protesterna

Trots protester och oroligheter i Thailand ökade turismen till Phuket under det första kvartalet.

Den thailändska turistmyndigheten (TAT) har låtit två stycken konsultbolag i fastighetsbranschen genomföra undersökningar av turistläget i Phuket under första kvartalet 2014.

Enligt ett av dem, konsultföretaget CB Richard Ellis, har besöksantalet till Phuket stigit med 6,9 procent sedan föregående år. Sett till antal turister är läget i Phuket alltså till synes stabilt.

C9 Hotelworks, som var det andra företaget som utförde undersökningar åt turistmyndighetens vägnar, kom fram till att passagerarantalet till Phukets internationella flygplats har ökat stadigt med cirka 10 procent per år sedan 2004.

– Dessa siffror för turister i Phuket är mycket positiva och visar att besökarna är övertygade om att Thailand fortfarande är en säker och attraktiv destination att åka till, säger TAT:s Thawatchai Arunyik.

En annan ökning går att se från vilka länder turisterna kommer ifrån – nästan hälften – eller 45 procent av Phuketturisterna kommer från Kina eller Ryssland. 2013 var utgjorde dessa 36 procent av besökarna.

Kommentarer är stängda.