Annons:

Flyg till Israel stoppas

Både europeiska och amerikanska flygbolag stoppar sin trafik till Israel. Utvecklingen sker efter att en raket från Gaza slog ner nära flygplatsen i Tel Aviv under gårdagen.

Flera flygbolag, däribland SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM och Air France har meddelat att de ställer in sina flyg till Israel. I USA förbjöd den amerikanska flygmyndigheten FAA, all trafik till och från Israel under de kommande 24 timmarna.

Israels myndighet för transport vädjade till FAA att tänka om.

–Ben Gurion Airport är säker och skyddad och det finns ingen som helst anledning till att amerikanska företag stoppar sina flyg och låta terrorn vinna, skriver myndigheten i ett uttalande.

Den europeiska myndigheten för flygsäkerhet, EASA har än så länge bara gått ut med en stark avrådan till flygbolag att undvika flygplatsen.

Ett flygbolag som inte följer rekommendationerna är British Airways som har meddelat att deras dagliga trafik med två avgångar från London kommer att fortsätta som vanligt.

SAS har drygt 300 passagerare kvar i Israel. När de kommer hem är osäkert, men flygbolaget försöker boka in dem på andra flighter.

– Vi ska ta hand om de passagerarna och försöka få hem dem så snabbt som möjligt, säger Trine Kronmann, presschef på SAS till Sveriges Radio.

Källa: Skynews/Sveriges Radio

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024