Annons:

Hotellchefen avslöjar hotellens smutsiga hemligheter

Trodde du att badrummet var hotellrummets snuskigaste del? Tänk om. En före detta hotellchef har talat ut om det som hotellen inte vill att deras gäster får reda på.

Hur står det egentligen till med renligheten i hotellrummen?

Om man ska tro hotellchefen som BBC Travel i Chigago har intervjuat är badrummet – i motsats till vad man ofta tror, och eftersom det städas regelbundet – antagligen de renaste rummen i många hotell.

Det finns dock andra möbler och föremål som sällan ser mer sanitära åtgärder än en fuktig disktrasa enligt hotellchefen.

Om man har fobi för bakterier gör man därför bäst i att undvika rummets kaffekokare, dricksglas, och lampknappar, som kan se rena ut men kan vara rena bakteriehärdar.

Smutsigast av allt är fjärkontrollen, den är svår att rengöra men används ofta. Flera hotell har insett detta och bytt till vattentäta kontroller men för den som vill vidta extra åtgärder mot bakterier och smuts kan antibakteriella våtservetter vara ett alternativ.

En annan snuskhärd där våtservetter däremot inte hjälper är sängen– enligt hotellchefen byts eller tvättas inte madrasser, kuddar och överkast på många hotell så ofta som man kan önska.

Källa: TT

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024