Annons:

Affärsutveckling för besöksnäringen i Sverige AB i konkurs

Affärsutveckling för besöksnäringen i Sverige AB, bolaget bakom Kurbits, går i konkurs efter akut likviditetsbrist på grund av färre genomförda och beställda utbildningsprogram.

Bolaget Affärsutveckling för Besöksnäringen i Sverige AB, som även går under namnet Kurbits, lämnade in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt den 7 augusti i år.

I ett pressmeddelande uppges anledningen vara akut likviditetsbrist då bolaget inte fått in tillräckligt många beställningar på kurser under 2014.

– Jag tycker det är djupt tragiskt att vi tvingas till detta och lider med alla som blir drabbade. Vi har sedan årsskiftet försökt hitta en bryggfinansiering alternativt en ny ägare för att rädda Kurbits fram till 2015, då marknaden förväntas komma igång igen. Men trots alla försök så har varken branschens organisationer eller offentliga aktörer varit intresserade av att rädda Kurbits. Stora värden förstörs för besöksnäringen och flera års investeringar i Kurbits affärsutvecklingsprogram på stora belopp skickas i soptunnan, säger Jan Lundin, vd.

Kommentarer är stängda.