Annons:

Flera avhopp från SJ:s kommunikationsavdelning

Samtidigt som det pågår stora nedskärningar i SJ:s personalstyrka har flera personer på kommunikationsavdelningen valt att sluta självmant. Till Dagens Media säger en före detta anställd att det har funnits ett internt missnöje mot den nya kommunikationsdirektören Helga Baagøe.

Efter att Helga Baagøe anställdes som kommunikationsdirektör förra juni så har minst fyra personer valt att lämna sina tjänster på kommunikationsavdelningen. Först ut var Marie Eriksson, chef för intern kommunikation som enligt Helga Baagøe ville flytta till annan ort och slutade bara en vecka efter att hon själv tillträtt.

Efter det så slutade även Ulf Wallin, biträdande presschef och pr-ansvarig, Claes Salomonsson, chef för extern kommunikation och presschefen Dag Rosander. Nu kritiserar en anonym före detta anställd Helga Baagøs ledarstil i en intervju med Dagens Media.

– Hon har en lite speciell ledarstil och är inte helt lätt att jobba med. Hon skapar inga team, det gör hon inte. De som har haft möjligheten har nog sett till att hitta nya jobb.

Men enligt Helga är avhoppen en konsekvens av SJ:s sparpaket som innebär en total minskning av 400 tjänster. Av de 400 tjänster som ska bort har 237 personer hittills slutat. Alla behöver också söka om sina tjänster. På kommunikationsavdelningen innebär sparpaketet att de tidigare 22 tjänsterna ska bli 15.

– Det är inte ett påhitt från mig utan en modell som SJ har valt, säger Helga Baagøe.

– Så här blir det när man går från 22 till 15 tjänster och dessutom gör om i princip samtliga tjänster. Det finns interna sökande som inte fått tjänsterna och så finns det andra som slutar av andra anledningar, fortsätter hon.

Hon beskriver även atmosfären på avdelningen som tuff redan innan hon kom dit.

– De hade gått igenom ett antal stora och ganska drastiska organisationsförändringar så det var en avdelning som hade haft det ganska tufft under en längre tid. När man gör förändringar påverkar det också människor, det är inte lätt för någon, säger hon till Dagens Media.

På kritiken svarar hon:

– Det är svårt att bemöta anonyma kommentarer om ens egen personlighet och sätt att jobba. Alla människor har sin upplevelse och om det är den personens ärliga upplevelse kan jag inte säga att den är fel.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024