Annons:

SJ sänker biljettpriserna

I höst sänker SJ priserna på första klass- och återbetalningsbara biljetter. Det framgår av SJ:s delårsrapport.

De nya biljettpriserna är ett resultat av en förbättrad ekonomi.

SJ rapporterar ett rörelseresultat om 257 miljoner kronor för årets andra kvartal – en klar förbättring och en ökning på 154 procent jämfört med samma period förra året (101).

– Koncernens kärnverksamhet utvecklades positivt. Vi kan se att förbättringsarbetet, som vi initierade i början av året, har gett resultat och påverkat bolagets lönsamhet positivt under andra kvartalet, säger SJ:s vd Crister Fritzson.

För delåret 2014 förbättrades rörelseresultatet med 40 miljoner och uppgick till 159 miljoner kronor. Nettoomsättningen för delåret och andra kvartalet uppgick till 4 553 miljoner kronor respektive 2 328 miljoner.

Prisändringarna kommer att gälla på SJ:s snabbtåg och innebär att lägstapriset på 1 klassbiljetterna sänks med en hundralapp till 295 kronor och priset på återbetalningsbara biljetter i klass 1 och 2 sänks upp till 15 procent.

Punktligheten för SJ Regionaltåg det andra kvartalet låg på 89 procent. Och punkligheten hos SJ:s fjärrtåg har förvisso ökat, från 75 procent till 80 procent, men är en bit kvar till målet på 88 procent.

Ett stort problem för det statliga järnvägsbolaget är förseningar och under halvåret har många av deras kunder drabbats av inställda och försenade tåg. Något som till största del beror på brister i infrastrukturen, enligt SJ:s rapport.

– Antalet kraftiga trafikstörningar sänder tydliga signaler om hur allvarligt läget är för hela tågbranschen. Förtroendet för SJ är beroende av en fungerande infrastruktur. Samtidigt måste SJ självklart jobba intensivt med att minska förseningarna i de delar vi själva kan påverka, säger Crister Fritzson.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024