Annons:

Framtidens flygplan är fönsterlösa

Att sitta på fönsterplats och beundra planeten du flyger över, kanske blir en omöjlighet i framtiden. Nu planeras för fönsterlösa flygplan, bland annat för att minska bränslekostnaderna.

Technicon Design, en fransk designbyrå, har tagit fram skisser på hur ett flygplan utan fönster kan se ut, skriver The Telegraph.

Låter det otäckt, som att flyga i ett kolfiberrör utan chans att se ut? Inget för en resande med klaustrofobi?

Det behöver inte bli så illa. Istället för fönster kläs insidan av kabinen med skärmar som via kameror på flygplanskroppen visar hur det ser ut utanför. Om planet flyger genom ett oväder kan skärmarna visa bilder eller filmer istället.

 

Enligt Technicon Design gör frånvaron av fönster att flygplanet blir lättare, vilket leder till minskad bränsleförbrukning, och det kräver inte lika mycket underhåll. Dessutom, menar designbyrån, ger det fönsterlösa planet konstruktörerna större frihet att utforma kabinen på nyskapande sätt.

Några konkreta planer att bygga Technicon Designs flygplan finns inte. Men det amerikanska företaget Spike Aerospace planerar att om fyra år ha ett passagerarplan i luften som kan flyga i överljudsfart, upp mot Mach 1.8

En flygning mellan London och New York ska ta mindre än fyra timmar med det nya planet – som saknar fönster

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024