Annons:

Piloter vill stoppa Norwegians flygrättigheter

USA:s största pilotfack ALPA uppmanar den amerikanska regeringen att avslå Norwegians ansökan om att få flyga till USA med EU-licens.

– Allt det här bottnar i en rädsla för konkurrens, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson till DN.

Idag flyger Norwegian till USA med en Norgelicens men för ett tag sen ansökte lågprisjätten om att få flygrättigheter till USA via en EU-licens.

De amerikanska myndigheterna ska fatta beslut i frågan den 31 augusti men nu protesterar den amerikanska pilotföreningen ALPA (Air Line Pilots Association) som menar att Norwegian försöker kringgå vissa säkerhets- och arbetsregler.

Bland annat menar ALPA att Norwegian försöker undvika skatter och arbetsregler genom att anställa personal till den nya rutten från Singapore via ett rekryteringsbolag i Thailand. Det skriver DN.

De menar också att flygbolaget har som syfte att försvåra för insyn och säkerhetsinspektioner då de har registrerat ett dotterbolag för sina internationella flygningar i Irland, trots att de inte flyger därifrån.

Charlotte Holmbergh Jacobsson på Norwegian avfärdar den kritiken och menar att man är registrerade på Irland på grund av att Norge inte är med i EU vilket krävs för vissa flygrättigheter.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024