Annons:

Världens bästa flygplats uppgraderas

Singapores flygplats Changi är redan världsetta bland storflygplatserna. Sju år i rad har flygplatsen utsetts till världens bästa av Skytrax. Nu satsas 7,8 miljarder på en spektakulär uppgradering.

Om man ska bli strandad på någon storflygplats i världen, är det Changi. Flygplatsen är toppmodern, fräsch, vänlig och fullmatad med förströelser. Dessutom finns gratis sightseeingbuss för den som hinner upptäcka Singapore mellan flygen.

Nu ska Changi bli ännu bättre.

Flygplatsen plöjer ner cirka 7,8 miljarder kronor på ett renoverings- och nybyggnadsprojekt som ska hålla Changi kvar i toppen i många år framåt.

Viktigast blir den del av projektet som kallas ”The Jewel”, en munkformad kupol av stål och glas, fylld med grönska och nöjen, som ska binda samman terminalerna 1, 2 och 3.

Högst upp anläggs en tät tropisk trädgård med ett vattenfall som rinner från byggnadens tak, genom hålet i ”munken”. Kupolen rymmer också fem våningsplan med butiker och restauranger och fem våningar parkeringsplatser under jord.

Målet med ombyggnaden är att öka antalet resenärer som flygplatsen kan hantera, men också att skapa en toppattraktion som även lockar besökare som inte har för avsikt att flyga.

Stjärnarkitekten Moshe Safdie, han har bland annat ritat det omtalade hotellet Marina Bay Sands i Singapore, står för designen. Konstruktionen startar i år, men det är oklart när bygget kan vara klart.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024