Annons:

RCCL:s Sverigechef går till Norwegian Cruise Line

Efter nästan nio år på Royal Caribbean går kryssningsexperten Andreas Söderqvist vidare till konkurrenten Norwegian Cruise Line som Business Development Manager för Sverige och Finland.

– Jag har haft fantastiska år på RCCL, men i takt med att vi växte i Sverige med fler anställda har jag som försäljningschef för Sverige blivit mer och mer sittande på kontoret. Jag har saknat säljet!

Norwegian Cruise Line har rollen som uppstickare på den nordiska marknaden, där RCCL och italienska MSC Cruises är störst.

–  Vi satsar aktivt på Skandinavien, både genom min roll och med svensk kompetens på kontoret i Tyskland. Norge kommer att få en webbplats på norska, en katalog samt norsk valuta i bokningsmotorn som lanseras höst. Här i Sverige är första steget en flyer på svenska till alla återförsäljare i september.

När Andreas Söderqvist började på RCCL bestod Sverigeorganisationen endast av honom och David Malmberg (numera vd på Wondercruises). Under hans tid på RCCL har de enorma kryssningsfartygen Oasis of the Seas med efterföljare gjort entré på marknaden och blivit ett begrepp. Norwegians flaggskepp Getaway och Breakaway är inte lika välkända, åtminstone inte i Sverige.

– Norwegians:s freestyle cruising koncept är inte så känt bland svenska resenärer och återförsäljare som det borde vara. Vårt Freestyle Cruising koncept är mer avslappnat – med större valfrihet på upp till 28 restauranger och inte så mycket formal dinner & fast bordplacering – det är något som passar svenskar väldigt bra.

I dag har Norwegian Cruise Line bara ett 20-tal återförsäljare, i huvudsak resebyråer och arrangörer som är specialister på kryssningar. Det ska bli fler nu under hösten.

– Jag har ju ett stort kontaktnät och potentialen för tillväxt är stor, säger Andreas Söderqvist.

Han kommer att lägga stort fokus på införsäljning av Karibienkryssningar vintertid med Getaway och Breakaway, Kanarieöarna samt Medelhavskryssningar som utgår från Barcelona, Venedig och Rom.

Vad är dina bästa minnen från åren på RCCL?

– Det finns många, men det jag sent kommer att glömma var när jag skulle ta återförsäljare och andra specialinbjudna gäster med flyg ned till en fartygsinvigning i Hamburg. Men askmolnet drog in medan vi satt på Arlanda. lyckades tillsammans med några av återförsäljare lösa all logistisk så vi kunde ta hyrbilar och minibussar, som hämtade upp folk även nere i södra Sverige, och drog de 150 milen till Hamburg. Vi hann – och det blev en sån enorm feststämning bland oss när vi gick ombord. Och alla i Tyskland var så imponerade över att vi inte lät oss stoppas av askmolnet.

 

Kommentarer är stängda.