Annons:

Hotell Viking i Helsingborg får nya ägare

Hotell Viking får ett systerhotell på Mallorca när Kjell och Karin Jacobsson tar över.

Kjell och Karin Jakobsson är vana aktörer i besöksnäringen och ägde Grand Hotel i Helsingborg i tio år innan de sålde hotellet till Nordic Choice 2008. Nu blir de återigen hotellägare i Helsingborg där de vill skapa en varm mötesplats med hemmakänsla för hotellgäster och helsingborgborna i form av Viking Hotells 49 rum och den tillhörande baren och restaurangen.

– Vi ska göra Hotell Viking till det lilla personliga hotellet med det stora hotellets faciliteter. Vi ser en tydlig trend på att folk söker sig mer och mer till mindre och personliga hotell. Vår ambition är att det ska kännas mer som att komma hem till någon och mötas av ett varmt värdskap, säger Kjell Jakobsson.

I samband med övertagandet investerar de 2 miljoner kronor för att avsluta en renovering som de tidigare ägarna påbörjade. Förutom Viking Hotell är Kjell och Karin Jacobsson delägare i restaurangerna Barfota Beach och Papi Njutbar i Helsingborg samt ägare till Hotel Feliz på Palma de Mallorca.

– Vårt hotell på Mallorca påminner på många sätt om Viking. Vi har samma rumsantal och restaurangutbud. Här har vi lyckats skapa en stark ”hemmakänsla” och det är den känslan vi vill skapa på Viking, säger Kjell Jakobsson.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024