Annons:

Norwegian: Vi förhåller oss till rättspraxis

Flera passagerare stämmer Norwegian för att ha tvingats flyga med slitna ersättningsplan i stället för de utlovade Dreamlinerplanen. Nu svarar flygbolaget: Berörda passagerare har blivit informerade i god tid.

Travel News berättade i förra veckan att en ny stämningsansökan lämnats in mot Norwegian. Den här gången gäller det krav på ersättning för ”utebliven Dreamlinerupplevelse”.

Orsaken är att passagerare tvingats flyga med gamla slitna ersättningsplan på flighter som bolaget marknadsför som ”Dreamlinerupplevelse”.

– Det här är en köprättslig historia där man hävdar att man köpt en sak och fått en annan, sa flygrättsadvokaten Stephan Eriksson till di.se.

Nu kommenterar Norwegian stämningsansökan:

– Berörda passagerare har blivit informerade i god tid att resan kommer att ske med ersättningsflyg. De har även erbjudits gratis ombokning till annat datum eller att få avboka resan helt utan kostnad om de inte vill resa med ersättningsflyget. Alternativet hade varit att ställa in flygningarna och det tror jag inte att passagerarna hade uppskattat, säger Norwegians informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson till Travel News.

När det gäller den tidigare stämningsansökan som krav på ersättning vid förseningar och inställda flyg säger Charlotte Holmbergh Jacobsson:

– Vi har inte alls nekat kategoriskt till kompensation till passagerare. Vi förhåller oss till rättspraxis och till EU:s regelverk som är ganska komplicerat varför vi  behandlar varje ärende individuellt. Vi ger kompensation när förseningen beror på orsaker som är innanför vår kontroll. Vi har även gett goodwill kompensation till passagerare som har drabbats av extra långa förseningar.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024