Annons:

Ralph Axelson lämnar vice vd-posten för styrelseuppdrag i Etraveli

Ralph Axelson lämnar vice vd-posten i Etraveli och tar steget in i styrelsen, som också förstärks med Per Setterberg, tidigare vd för Global Blue. Anledningen till att bolaget väljer att stärka upp styrelsen är den snabba internationaliseringen av bolaget.

Sedan nye vd:n Mathias Hedlund och nye försäljningschefen Henrik Svensson tillträdde har det skett stora förändringar inom bolaget.  Tidigare har Etraveli varit starka i Norden och i viss mån i Tyskland, Nederländerna och Ryssland. I våras satsade bolaget på att nå ytterligare internationalisering genom att gå in i England, Frankrike och 15 andra europeiska marknader.
– Det här förändrar kartan för oss och vi blir ett mer internationaliserat och datadrivet företag än tidigare. Därför är det viktigt att tillföra ny kompetens även till styrelsen. Både Ralph Axelson och Per Setterberg tillför viktig kunskap i styrelsen när det gäller resor online och internationalisering i styrelsen, säger Mathias Hedlund, vd för Etraveli.
Per Setterberg arbetar för närvarande med egna investeringar. Han var tidigare i många år vd för Global Blue, ett företag som arbetar med återbetalningar av moms till turister och som framgångsrikt genomförde en internationalisering med närvaro i 43 länder.
Ralph Axelson, som är en av grundarna och även huvudägare , väljer på eget initiativ att lämna det operativa uppdraget .
– Det är väldigt glädjande att Ralph väljer att gå in i styrelsen och bidra med sin kompetens. Det är också ett hedersbetyg som betyder att han som storägare tycker att företaget drivs på ett sätt som gör att det går åt rätt håll, säger Mathias Hedlund.

Inom Etraveli pågår ett förändringsarbete för att stärka såväl intäkter som lönsamhet, bland annat genom internationell expansion.
– Verksamheten utvecklas åt rätt håll, och vi kan konstatera att den positiva trend i försäljning och resultat som vi rapporterade om vid halvårsrapporten fortsätter. Som VD är jag mycket glad över den kompetens som nu tillförs styrelsen, både vad gäller reseindustrikunskap och internationalisering”, säger Mathias Hedlund.

 

Kommentarer är stängda.