Annons:

MSC Cruises investerar miljarder på att förlänga fartyg

MSC Cruises genomför en omfattande satsning på att förlänga och modernisera fyra fartyg i flottan. Investeringen beräknas kosta cirka två miljarder kronor.

Först ut är MSC Armonia som i dagarna förlängts med en ny mittsektion på 24 meter vid Fincantieris varv i Palermo. Bland nyheterna ombord märks bland annat fler balkonghytter och en ny vattenpark. Förlängningen innebär också att fartyget får ytterligare 193 nya hytter

 – Förlängningen av fartygen är ett viktigt led i MSC Cruises fortsatta satsning på en modern kryssningsflotta i takt med att efterfrågan ökar och kundernas krav förändras, säger Claes Tamm, vd på MSC Cruises i Skandinavien i ett pressmeddelande.

Nya MSC Armonia blir 275 meter lång och fartyget kommer att kunna ta 2 680 passagerare jämfört med dagens 2 069 passagerare.

Den nya mittsektionen är enligt rederiet nu på plats och arbetet med att färdigställa det nya fartyget till vintersäsongen i Kanarieöarna är i full gång. Arbetet väntas ta elva veckor.

MSC Cruises ska bygga om ytterligare tre fartyg under 2014 och 2015. Den sammanlagda kostnaden kommer enligt rederiet att landa på 200 miljoner euro.

 

Kommentarer är stängda.