Annons:

Snart kan du vandra Kungsleden på datorn

Vad har Galapagos, Gran Canyon, Venedigs kanaler, Egyptens pyramider och Kungsleden gemensamt? Svar: Alla finns snart på Google Street View.

Igår lämnade Googles Trekker STF Abisko Turiststation för att fotografera Kungsleden för Googles Street View. Initiativet är ett samarbete mellan Google och Svenska Turistföreningen (STF) och bilderna på området kring Abisko, samt delar av Kungsleden, kommer att finnas tillgängligt på Google Maps Street View under nästa år.

– Vi är oerhört stolta och glada att vi i samarbete med Google kommer kunna tillgängligöra Kungsleden för hela världen och locka mer besökare till Sverige och våra fantastiska fjäll. Vi vet att vandring är en av de stora trenderna och detta gör att folk inte bara kan bli inspirerade utan även att de kan planera sin tur på ett helt annat sätt, säger Magnus Ling, gs/vd STF

Trekker-kameran är utrustad med 15 linser riktade åt olika håll och tar bilder varje 2.5 sekund, vilket möjliggör 360-graders panoramabilder. Bilderna sammanfogas sedan och göras tillgängliga via Google Maps. 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024