Annons:

Norwegian i tingsrätten idag

Norwegians förseningar på långdistanslinjerna med Dreamlinern till Thailand och USA har nu fått sitt rättsliga efterspel. Idag börjar förhandlingarna i tingsrätten.

Följetongen med Norwegianpassagerare som blivit utan ersättning vid försening på långlinjerna till Thailand och USA och därför stämt flygbolaget fortsätter nu i Attunda tingsrätt i Sollentuna utanför Stockholm.

Idag tas nämligen det första fallet upp och först ut är Charlotta Holmquist, som råkade ut för 16 timmars försening när hon och hennes familj skulle flyga Dreamliner till Bangkok i februari.

– Jag hoppas så klart att vi vinner, säger hon till TT..

Många av de resenärer som rest med Norwegian till Thailand eller USA sedan flygbolaget började långdistans med Boeings nya Dreamlinerplan förra våren har drabbats av förseningar. 48 procent av flygningarna har varit mer än 15 minuter sena, enligt Norwegian, och av de försenade planen har en tiondel varit mer än två timmar försenade.

Flygbolaget anser att de tekniska problemen med flygplansmodellen Dreamliner ska ses som extraordinära omständigheter, så att man slipper betala kompensation till resenärerna.

Advokaten Stephan Eriksson har för företaget TRS Travelrights räkning stämt Norwegian i tolv fall som gäller förseningar på bolagets långdistansrutter.

Norwegian meddelar i ett brev till tingsrätten att man tänker betala ersättning i tre fall. Stephan Eriksson menar att Norwegian därmed undergräver rättsprocessen eftersom stämningarna är tänkta att vara pilotmål, där Norwegian om man förlorar skulle behöva betala även till övriga passagerare på samma flygning.

– Om Norwegian betalar, men bara till de passagerare som jag har lämnat in stämningar om, så kanske vi måste tänka om och lämna in en stämning för samtliga resenärer vars krav vi hanterar, säger Stephan Eriksson till TT.

Kommentarer är stängda.