Annons:

Advokat: Norwegian borde ha ett plan stand-by

Nu har Norwegian för första gången förklarat orsaken till sina många förseningar på långdistanslinjerna i tingsrätten.

När familjen skulle flyga till Thailand med Norwegian i februari hade hoppat på att flyga med en Dreamliner. Så blev inte fallet. Isället fick de åka i en äldre flygplansmodell, som dessutom blev närmare 13 timmar försenad. Advokaten Stephan Eriksson, som driver deras fall på uppdrag av TRS Travelright, kräver ersättning på 600 euro för fyra av familjemedlemmarna.

På måndagen höll en muntlig förberedelse i Attunda tingsrätt i rättsfallet.

Diskussionen i tingsrätten kretsade kring huruvida Norwegian är skyldigt att betala kompensation till familjen. En nyckelfråga är om förseningen kan ses bero på ”extraordinära omständigheter” eftersom Norwegian då slipper betala ersättning, skriver TT.

Norwegians advokat Stefan Wendén hävdar att felet som orsakade förseningen är extremt ovanligt och flygbolaget åberopar därför just extraordinära omständigheter.

Två portugisiska flygplanstekniker ska tas in som vittnen när huvudförhandlingen hålls i tingsrätten den 12 februari nästa år.

Stefan Wendén pekade även på att flygplanet var väl underhållet, att man satte igång med reparationerna genast, försökte boka om passagerarna till Thai Airways och att det inte fanns några ersättningsplan som kunde flyga passagerarna snabbare än tiden det tog att reparera planet.

Stephan Eriksson menade att Norwegian borde ha råd med överkapacitet, till exempel ett extra flygplan på standby som kan sättas in vid förseningar.

– Vi har tittat på vad det skulle kosta att ha ett sådant plan stående, och den kostnaden är ungefär fyra procent av Norwegians vinst. 
– En orimlig åtgärd för Norwegian att ha ett extra plan att sätta in, kontrade Wendén.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024