Annons:

Strömmagruppen säljer fjällverksamheten

Strömmagruppen gör sig av med Strömma Fjäll som hos sin nya ägare byter namn till Hemavan Alpint AB.

Nu säljer alltså Strömma Turism & Sjöfart AB fjällverksamheten. Köpare är AB Autopoiesis som har samma ägarkrets som Strömma. Strömma Fjäll AB under ledning av vd Thomas Ringbrandt byter därmed namn till Hemavan Alpint AB, skriver företaget i ett pressmeddelande. 

– Vi kommer tillsammans med den lokala ledningen i Hemavan att göra allt för att den alpina verksamheten kan fortsätta att utvecklas positivt säger Christian Björklöf, VD för Investment AB Autopoiesis.

Strömmafruppen förvärvades under åren 1999 till 2001 och omfattade som mest skid- och boendeanläggningar i Riksgränsen, Tärnaby och Hemavan. Åren efter förvärven investerade Strömma stort i nybyggnationer av bostäder, hotell, nya nedfarter, nya liftar och en effektiv paketering. Efter flera problemfyllda år på dessa orter kunde lönsamheten till slut förbättras och utveckling fås till stånd.

Parallellt med fjällsatsningen satsade Strömma på sin sightseeing- och rundtursverksamhet i de större städerna i Norden, en satsning som krävde mycket arbete och kapital. Därför togs 2009 beslutet att lämna fjällverksamheten. 2011 såldes Riksgränsen, Tärnaby organiserades med ett hyr-köp 2013 och Hemavans Wärdshus är också sålt.

Nu lämnar alltså Strömma även Hemavan.

– Det har varit en förmån att få arbeta med Hemavan under alla dess år och jag hoppas att vi blir ihågkomna som det bolag som stod för förändring och nystart efter den svåra tid som orten haft på 1990-talet säger Jan Larsén, VD för Strömma Turism & Sjöfart AB.

Kommentarer är stängda.