Annons:

Allt fler turister väljer Sverige

De utländska övernattningarna i Sverige ökade kraftigt under sommarmånaderna. Det visar färska siffror från Tillväxtverket.

Under juni, juli och augusti i år gjordes nästan 250 000 fler övernattningar jämfört med samma månader i fjol. Det är en ökning med i genomsnitt 4,3 procent, enligt ny statistik från Tillväxtverket.

Procentuellt ökade antalet spanska resenärer mest, med 20 procent fler övernattningar jämfört med förra sommaren. Även övernattningarna från Storbritannien, Nederländerna och Kina ökade mycket (över 10 procent). I faktiska tal stod de tyska turisterna för den största ökningen den här sommaren, med 89 000 fler övernattningar.

– Det är roligt att ett hårt dedikerat arbete i besöksnäringen har bidragit till positiva siffror under de stora volymmånaderna juni, juli och augusti. Nu hoppas vi på ännu ett år av tillväxt för internationell turism i svensk besöksnäring. Utländska besökare står för stora intäkter till Sverige och spenderade 106 miljarder kronor under 2013, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024