Annons:

Pilotstrejken blev dyr för Air France

Nu meddelar Air France att strejken kommer att påverka flygbolagets resultat i år med uppemot 500 miljoner euro, motsvarande cirka 4,6 miljarder kronor.

Under onsdagen kom Air France med en vinstvarning. Orsaken är den två veckor långa pilotstrejken i september som enligt bolaget väntas slå hårt mot resultatet för helåret. Det rapporterar Dow Jones Newswires.

Trafiken föll med 15,9 procent i september vilket drabbade intäkterna hårt, uppgav bolagets finanschef Pierre-François Riolacci under en presskonferens på onsdagen.

Rörelseresultatet väntas belasta med 500 miljoner euro, varav 320 miljoner är direkta förluster till följd av strejken och resten är mer svårbedömda bokningseffekter.

– Vi behöver några dagar till för att slutföra våra beräkningar, säger han och pekar på att bränslekostnaderna sjönk för att många plan stod kvar på marken, men att Air France samtidigt varit tvunget att kompensera drabbade passagerare på olika sätt, sa Pierre-François Riolacci på presskonferensen.

Ebitda beräknas nu landa på 1,7 och 1,8 miljarder euro, att jämföra med tidigare prognos om mellan 2,2 och 2,3 miljarder.

Air France vinstvarnade även i juli under 2014, efter att bolaget meddelat att det föregående målet om 2,5 miljarder i ebitda inte skulle nås.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024