Annons:

Få begär ersättning vid försenat flyg

Få flygresenärer begär den ersättning de har rätt till vid försening och förstört bagage. Det visar en ny undersökning.

Trots att 46 procent någon gång har fått vänta mer än de tre timmar som är gränsen för när passagerare har rätt till ersättning, är det bara få som begär den kompensation de har rätt till från flygbolagen. 

En av tre har inte frågat efter några pengar för förseningarna. Det visar en undersökning som Yougov genomfört på uppdrag av Forex Bank.
– Om din resa är försenad med mer än tre timmar kan du ha rätt till samma ersättning som om flygningen ställs in helt, säger Kristoffer Avci-Nåmark, ekonom vid banken i ett pressmeddelande.

Nästan hälften av de tillfrågade i undersökningen, 47 procent, har varit med om att deras bagage har skadats eller förlorats. Ändå uppger en av fyra att de inte har begärt någon ersättning för det från flygbolaget.
– Du kan få ersättning både för utgifter du tvingas till på grund av det förlorade bagaget och för väskans innehåll. Ett bra tips är att fotografera packningen innan du stänger väskan, då kan flygbolaget inte ifrågasätta innehållets värde i efterhand, säger Kristoffer Avci-Nåmark.
Sammanlagt har 1010 människor svarat i undersökningen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024