Annons:

Stordalen slår tillbaka: ”Vi har gjort allt rätt”

Norske affärsmannen Christian Ringnes stämmer Petter Stordalens Choice Hotels. Nu tillbakavisar Stordalen anklagelserna om att Choice skulle ha tömt bolag på pengar innan försäljning.

Travel News berättade igår att Christian Ringnes stämmer Petter Stordalens Choice Hotels på 1,6 miljarder norska kronor. Bakgrunden är en konflikt där Petter Stordalens hotell ingått långa hyreskontrakt med Christian Ringnes bolag Victoria Eiendom, i Danmark. Hotellrörelserna gick med förlust och enligt Ringnes ska de ha tömts på pengar och därefter sålts. När de förlusttyngda hotellen sedan gick i konkurs blev Victoria Eiendom utan intäkter på hyresavtalen.

Men nu tillbaka Petter Stordalen uppgifterna.
– Vi har gjort allting rätt och riktigt. Det är ett faktum att vi överförde totalt 230 miljoner till det bolag som Asmund Haare skulle ta över, för att täcka alla förpliktelserna i hyreskontrakten, säger han till Besöksliv.

Pette Stordalen säger också till Besöksliv att en förlikning nära mellan honom, Asmund Haare och Christian Ringnes men som nu blåsts av. Han förnekar bestämt att hotellen tömts på pengar innan försäljning.
– Det är helt fel. Det kan vi dokumentera.

Parallellt med rättstvisten fortsätter de två miljardärerna att genom sina bolag driva 22 hotell i Norden tillsammans.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024