Annons:

Thailand förbjuder strandpartyn

Efter dubbelmordet på Ko Tao förbjuder nu thailändska myndigheter strandpartyn i provinsen Surat Thani.

Morden på två brittiska backpackers på Ko Tao i mitten av september har skakat om den thailändska turistindustrin. Landets turism- och idrottsminister Kobkarn Wattanavrangkul har talat om att införa ID-band för att kunna hjälpa berusade utländska besökare till rätt hotell och nu förbjuds strandpartyn på Ko Samui, Ko Tao och Ko Phangan.

– Vi har nått en punkt där vi måste städa upp provinsen anseende, vilket inkluderar strandpartyn som kan gå snett och leda till våldsamheter, säger Suray Thanis guvernör Chatpong Chatputhi till The Telegraph.
– Det har med turisternas säkerhet att göra. Vissa av de här festerna hålls på avlägsna stränder som är svåra att nå, där vi inte kan ge tillräckligt skydd.

Förbudet gäller alla strandfester på de tre nämnda öarna – utom fullmånefesterna på Ko Phangan som får fortsätta eftersom myndigheterna anser att de är välorganiserade och sker under kontrollerade former.

Två burmesiska gästarbetare har erkänt morden på de brittiska turisterna på Ko Tao, men det finns misstankar om att de torterats under förhören. En utredning om polisövergrepp har inletts.

Kommentarer är stängda.