Annons:

Kritserat flygbolag kan stoppas

Det kritiserade flygbolaget Avies som bland annat trafikerar Arlanda, kan förlora sitt tillstånd. Den estniska myndigheten som beviljat tillståndet ska granskas av den Europeiska flygsäkerhetsmyndigheten.

Kritiken har varit hård mot det estniska flygbolaget Avies som bland annat trafikerar Arlanda, Luleå och Mora. Flygbolaget har haft flera olyckstillbud och haverikommissionen, som utrett tillbuden, gick i förra veckan ut och varnade för flygbolaget.

Transportstyrelsen har belagt ett av bolagets plan med flygförbud efter att man hittat sprickor i en vinge. Men är maktlösa att göra mer eftersom Avies estniska flygtillstånd även gäller i Sverige.

Nu rapporterar P4 Dalarna dessutom att den estniska myndighet som gett bolaget rätt att flyga ska granskas av den Europeiska flygsäkerhetsmyndigheten, EASA.

– Vi har fått indikationer på att de ska åka dit ganska snart. Och då ska de kontrollera om myndigheten har allting på plats för att de ska kunna genomföra sitt uppdrag enligt reglerna. Det viktigaste nu är att den estniska myndigheten förmår ta sitt ansvar, säger Transportstyrelsens representant i EASA:s styrelse Ingrid Cherfils till Radio Dalarna.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024