Annons:

Nordic Guarantee åter sponsor för TN Studio

Försäkringsbolaget Nordic Guarantee gör som många andra av TN Studios deltagare och återanmäler sig till årets seminarium när de går in som sponsor för andra året i rad.

– Resegarantier är vårt näst största segment, så det är viktigt för oss att följa vad som händer i branschen, säger  Katarina Jordell Rimmerfeldt, marknadschef på Nordic Guarantee inför  TN Studio den 17 november.

– Flera från Nordic Guarantee kommer att vara på plats, vi ser mycket fram emot att träffa många av våra kunder och förstås att lyssna på intressanta talare.

Varför väljer ni att gå in som sponsor för TN Studio igen?
– Det är ett utmärkt sätt att under trevliga former få möjlighet att både träffa våra kunder samtidigt som vi kan knyta nya kontakter i branschen.

För de som inte vet, vilka är Nordic Guarantee och vad gör ni?
– Vi är ett försäkringsbolag som erbjuder garantier i form av försäkring. Det innebär att vi försäkrar åtaganden av olika slag, i form av till exempel betalningsgarantier, förskottsgarantier, hyresgarantier – och inte minst resegarantier. Våra resegarantier är de lagstadgade garantier som researrangörer måste ha enligt Paketreselagen, och ska inte förväxlas med reseförsäkring. Om en researrangör går i konkurs eller av ekonomiska orsaker helt eller delvis inte kan leverera resan, så får vi som garantigivare ersättningsanspråk från Kammarkollegiet eller IATA.

Hur skiljer sig garantiförsäkringar från bankgarantier?
– Lite förenklat kan man säga att garanti i försäkringsform har samma funktion som bankgaranti, men det finns en rad fördelar. Utöver att administrationen är väsentligt enklare och snabbare jämfört med bankgaranti, så kräver vi till skillnad mot bankerna normalt inte någon säkerhet för garantin. Vår erfarenhet är att möjligheten att slippa binda kapital i säkerheter är en betydande fördel för resebranschen, där kassaflödet är mycket viktigt och det är angeläget att frigöra kapital som man behöver till verksamheten. Det är fortfarande relativt många i resebranschen som inte känner till att det finns ett alternativ till traditionell bankgaranti.

 Varför är TN Studio ett bra sätt för er att synas på?
– TN Studio samlar många av nyckelpersonerna i reseindustrin. Av erfarenhet vet vi att det ofta är samma personer som är involverade i beslut om hur man ska lösa det lagstadgade garantikravet, och därför är TN studio ett bra sätt att nå ut med vårt erbjudande. Det är fortfarande många i resebranschen som inte känner till att det finns en lösning för resegarantier som binder mindre kapital än traditionell bankgaranti.

TN Studio är höstens hetaste kunskapsseminarium som du inte vill missa om du är i resebranschen. Det utgörs av fyra stycken föreläsningar och hålls på Sheraton Hotel Stockholm mellan 12.00 och 17.00 den 17 november under temat ”Trender”. De branschkunniga sociala medierexperterna Karin Eriksson ( tidigare Scandic) och Tommy Sollén ( Visit Sweden) står på scen, liksom ledarskapskonsulten Mathias Böhnemark, som arbetat bland annat med ledningsgrupper inom SAS. Swedbanks chefsekonom Anna Felländer pekar ut de viktigaste trenderna inom ekonomin och hur det påverkar resebranschen. Vad den nya rekordlåga styrräntan innebär för svensk ekonomi och efterfrågan blir säkert ett av ämnena hon tar upp på scen.

Seminariet börjar med en nätverkslunch och därefter följer föreläsningarna, som självfallet inkluderar en fikapaus. Klockan 17.00 rundas dagen av med ett mingel.

Pris per person: 1 495 kr exkl. moms.

Prisrabatt vid köp av minst tre biljetter: 1 195 kr per person exkl. moms.

(Priset inkluderar lunch, seminarium, mingel samt fika.)

Läs om talarna och anmäl dig här!

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024