Annons:

Rymdduschen som ska revolutionera hotellvärlden

Nu kommer hotellduschen som minskar vattenförbrukningen med 90 procent och energiförbrukningen med 80 procent. Hotel Mäster Johan i Malmö är först i världen med nyheten.

Det nya duschsystemet är framtaget av det skånska företaget Orbital Systems. Hotel Mäster Johan har låtit installera systemet på ett av sina rum. Enligt Ulrika Andersson, hotelldirektör på Hotel Mäster Johan, skulle man kunna sätta in den på ytterliga fyra rum. Hotellets övriga 63 rum har inkaklade badkar.

– Genom att installera denna teknik på ett av våra rum på Hotel Mäster Johan vill vi visa att tekniken finns tillgänglig, ge ett mervärde för våra kunder att vara första hotellet i världen med att prova denna produkt, säger Ulrika Andersson, hotelldirektör på Hotel Mäster Johan i ett pressmeddelande.

Duschsystemet påminner om en duschkabin. I bottenplattan finns filter som renar vattnet och skickar det tillbaka upp i duschen. För att duscha i tio minuter går det bara åt runt 5 liter vatten. Först när man duschat färdigt går vattnet ut i avloppet.

– Som hotellgäst duschar man ofta betydligt längre än vad man brukar göra hemma. Ofta tycker man det är skönt att få slösa med vattnet och energin när man inte är hemma och det har länge varit en stor utmaning inom hotellbranschen. Därför innebär möjligheten att minimera resursåtgången i duschandet en stor vinst för hotellnäringen, säger Mehrdad Mahdjoubi, vd och grundare för Orbital Systems.

Bland de som investerat Orbital Systems märks bland andra Skypes grundare Niklas Zennström.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024